Zumba marathon voor het goede doel

de Zumba marathon voor Duchenne Heroes was een groot succes en heeft maar liefst 2890 euro opgeleverd. Wij zijn enorm trots op Geertina, Dina, Ilse, iedereen die meegeholpen heeft en diverse Kamper ondernemers voor de sponsoring.

Duchenne Heroes Team Daney heel veel succes met jullie monstertocht voor dit prachtige doel

Hallo allemaal,

Ik wil me graag even voorstellen.  Ik ben Geertina Diertens en werk bijna 7,5 jaar bij sportcentrum Argendos.  Met een passie voor dansen en dol op sporten mag ik hier graag twee keer per week de Zumba lessen verzorgen voor een grote groep zeer enthousiaste dames.

Naast het vele danslessen geven wat ik voor mijn werk doe is mijn uitlaatklep door het bos knallen op een mountainbike en te genieten van de prachtige natuur en het hoofd helemaal leeg te maken.

Wat hebben Zumba dansen en mountainbiken nu met elkaar gemeen?

Twee jaar geleden ben ik gevraagd door Hans en Beanca van Boven om voor hun zieke zoontje Daney mee te gaan mountainbiken tijdens een tocht van 7 dagen door 4 landen 70 km per dag om geld in te zamelen voor Duchenne. Ik kende de ziekte niet en ging me er in verdiepen. Wat ik begon te begrijpen is dat Daney niet oud zal worden. Dat is een vreselijk idee. Hij is nu 8 en de levensverwachting is 20 tot 30 jaar.

Dat komt omdat Duchenne een spierziekte is waarbij de spiervezels in je lichaam kapot gaan en na verloop van tijd het lichaam zo aangetast is is dat uiteindelijk de laatste spier, de hartspier het ook zal begeven. Ik ben toen enorm gaan trainen en voor deze tocht is het de bedoeling dat je minimaal 2500 euro inzamelt zodat dat bedrag naar meer onderzoek kan gaan voor een medicijn en betere hulpmiddelen om de kinderen, veelal jongens, een beter leven nu te geven. Helaas is de ziekte nog altijd erg onbekend en komt er niet genoeg geld beschikbaar voor meer onderzoek en daarom is al het extra geld heel erg hard nodig.

Het werd 7 dagen lang een emotionele, loeizware maar ook een hele mooie en bijzondere tocht die we met ons Duchenne Heroes team Daney hebben gefietst en ik heb toen beloofd, ik fiets nog 1 keer mee.

De tweede week van september is het dan zover, dan hoop ik 2500 euro ingezameld te hebben voor Daney en al die andere kinderen. En ga ik dus nog 1 keer weer in Team Daney meefietsen. Ik vind het heel erg spannend, nu weet ik wat me te wachten staat. Dat worden nog vele uurtjes mountainbiken voor het zover is en om geld in te zamelen heb ik allerlei acties bedacht, waaronder dus de ZUMBA MARATHON.

Drie uur lang dansen met elk uur een pauze met een toffe verloting waarbij mooie prijzen te winnen zijn en dit alles om zoveel mogelijk geld bij elkaar te dansen.

Dit geweldige gave festijn zal bij sportcentrum Argendos plaatsvinden net als twee jaar geleden. Ik ben erg blij dat het weer hier zal plaatsvinden, de gezelligheid, de sfeer, niets leuker dan dat! En dat allemaal voor een heel mooi doel, dansen voor Duchenne!

Wil je nog mee doen? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus geef je snel op bij Argendos, want vol is vol. Kosten: 10 Euro minimale inleg per uur. Start: 18.30 uur tot 21.30 uur.

Aan de zumbamarathon werken ook onze oud-collega’s Dina en Ilse mee. We hebben er zin in!